Remleiding – Welke materialen zijn er

Remleidingen zijn bij de Remleidingshop.nl en Automotive-line.nl leverbaar in 3 verschillende materialen. Het meest gebruikte materiaal voor het uitvoeren van reparaties is koper. Dit is eenvoudig te bewerken en beter bestand tegen oxidatie dan de originele stalen leidingen. Standaard zit er meestal staal gemonteerd onder een voertuig. Het is geen probleem om koper of cunifer te gebruiken voor de reparatie, de verschillende materialen kunnen ook aan elkaar gekoppeld worden.

Koper remleiding:

Koperen remleiding worden veel toegepast voor het uitvoeren van reparatie aan het remsysteem. Het voordeel van koper is dat dit eenvoudig te bewerken is en zeer goed bestand is tegen oxidatie. Koperen remleiding kunnen met vrijwel alle fels gereedschappen worden bewerkt, en zijn met een eenvoudige remleiding buigtang gemakkelijk te buigen. Koperen remleiding worden bij de Remleidingshop.nl en Automotive-line.nl geleverd op rollen vanaf 5 meter.

Cunifer remleiding:

Cunifer remleidingen zijn niet bij iedereen bekend, deze leidingen bestaan uit een legering van koper, nikkel en staal. En dat brengt een aantal voordelen met zich mee ten opzichte van 100% koperen leidingen:

  • Het materiaal is iets harder en stugger, waardoor het beter bestand is tegen invloeden van buitenaf.
  • Het is extreem goed bestand tegen oxidatie.
  • Kan ook voor heel veel andere toepassingen gebruikt worden. (in meerder diameters verkrijgbaar)

Cunifer remleiding wordt veel gebruikt voor het restaureren van oldtimers, in de racesport of het hoger segment voertuigen. Omdat het extreem goed bestand is tegen oxidatie en roestvorming, en sterker is dan koper, is Cunifer leiding de beste keuze voor het repareren of maken van remleiding systemen.

Omdat Cunifer harder is dan koper is het wel iets lastiger te bewerken, professionele fels gereedschappen zijn hier meestal wel voor geschikt.

Bekijk hier de fels gereedschappen die geschikt zijn voor Cunifer leidingen.

Cunifer remleidingen, worden ook wel koper/nikkel remleiding genoemd.

Stalen remleiding

Bijna alle voertuigen worden origineel voorzien van stalen remleiding, meestal met een coating tegen roesvorming. Na verloop van tijd laat deze coating los, en ontstaat er roestvorming op de leiding. Onze stalen remleidingen zijn ook voorzien van een kunststof coating tegen roestvorming, echter adviseren wij om koper of Cunifer leiding te gebruiken voor het maken van remleiding.