Remleiding – Welke diameter moet ik kiezen?

Bij remleiding systemen zijn er grofweg 2 maatvoeringen die veel voorkomen, allereerst Ø 4,75 mm (3/16”) leidingen. Deze leidingen worden het meeste gebruikt binnen het remsysteem. Daarnaast is Ø 5.00 mm een maatvoeringen die geregeld voorkomt.

Hoe weet ik welke maat nodig is?

Dat is eigenlijk redelijk eenvoudig, en er is één manier om daar achter te komen. De oude leiding opmeten. Remleidingen worden aan de buitenzijde opgemeten, en omdat er meestal wel stukken remleiding zichtbaar zijn onder de auto, is dit redelijk eenvoudig. Het enige waar rekening mee gehouden dient worden is roestvorming op de oude leiding, dit kan een vertekend beeld geven. Meet daarom altijd een stukje leiding dat niet is geoxideerd.

Kies de juiste remleiding

Het is belangrijk om de juiste maatvoering te kiezen. Het is namelijk niet mogelijk om 2 verschillende maatvoeringen aan elkaar te koppelen.